A békéről mondtátok

Fedezd fel, mit mondtak a mozgalom tagjai a békéről

A szavakkal néha azt is el lehet érni, amit karddal nem.

George R. R. Martin

Tudatosan kommunikálj

Az egymással való kommunikációnk és a tetteink is nagymértékben befolyásolják a béke állapotát a világban. Ha folyamatosan kinyilvánítjuk véleményünk a békéről és próbálunk tenni érte, hogy kifejezzük a béke iránti vágyunk, akkor megteremthetjük azt a társadalmi és politikai környezetet, amely elősegíti a konfliktusok megoldását és a békés együttélést. Emellett, ha kellőképpen tájékozottak és érzékenyek vagyunk ebben a komoly témában, akkor képesek leszünk felismerni és elkerülni a konfliktusokat, valamint előmozdítani a békés megoldásokat ezek esetén. Az egyének aktív részvétele a béke építésében tehát kulcsfontosságú egy békés és biztonságos világ megteremtéséhez. 

A te szavad is számít

Érdekel minket és másokat is, hogy mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban. 

Inspirálódj az itt összegyűjtött gondolatokból, amiket mozgalmunk tagjai írtak, és oszd meg saját gondolataid velünk te is - akár mélyreható, akár filozófiai, akár csak ki szeretnéd írni magadból érzéseid, megosztanád az álláspontod, mi szívesen fogadjuk!

Légy részese a közösségnek ezáltal és tegyél te is a békéért!

Béke legyen lent a Földön, ne zúgjanak a fegyverek, az emberek békében szeressenek!
Legyen béke a világon, hogy minden gyermek boldogan mosolyogjon, játsszon, tanuljon.
Szomorúsággal tölt el, hogy két testvérnépet lehetett ilyen ördögi módon egymás meggyilkolására rávenni. Nagyon sajnálom az egyszerű ukrán embereket, hogy nem veszik észre, hogy a különböző országok vezetői, akik fegyvert küldenek nekik, azzal áltatják őket, hogy ők hősök szerintem ők áldozatok akiket mások érdekeiért feláldoznak.
A béke az emberek lételeme! Vesszen a zsarnok! Már őseim is a békét szolgáltak!
A békéhez minden embernek alapvető joga van. A család és az unokáim életéért nagyon fontos a béke. Minden embernek és gyermeknek joga van a békés és élhető élethez!
A béke kincs. Úgy kellene rá vigyázni, mint a szemünk fényére!

Anna gondolata

2023.01.18
Mégis, egyszerű emberként is sokat tehetünk a békéért, mert a béke nálunk, velünk kezdődik. A saját személyes békénkkel.

Rita gondolata

2023.01.17
Úgy gondolom, aki szeret, és ki ne szeretne, annak mind fontos a béke. A szeretet maga is a békében tud csak létezni. És míg emberek vagyunk, ez adja meg a lényegünket, sőt magát a lényünket. Ennek a szeretetnek a csúcsa, amikor akkor is szeretünk, ha minket pedig nem. Ha mi vagyunk azok, akikben minden sértés ellenére is megmarad. Mi...
A Béke és a Szeretet! E két eszme ad életet! Háború és a Harag? Akkor semmi sem marad! Bárcsak lenne mindig Béke! Mert az a Szeretet jelképe! Szeressétek egymást Emberek! Mert jól élni csak Békében lehet!
Kívánom, hogy legyen béke a Földön! Ne fegyverekre költsék a pénzt, hanem az egészségre, jóllétre, hogy minden ember a hozzá méltó életet élhesse! Eltűnne az éhezés! Béke legyen mindenki szívében!
Minden embernek van valami gondja, Ez akkor is így van, ha másnak sose mondja! Mindenki mindent máshogy dolgoz fel. Van, aki leírja, míg más otthon bújik el. Tudatlanul ne ítélkezz embertársad felett, Hisz a nap is mindig ragyog a viharfelhők felett. Amit a másikból látsz, az csak annyi, amit mutat. Nem tudatod, mélyen belül mennyi választ kutat....

Írj nekünk te is

Neked miért fontos, hogy béke legyen? 

Mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban?

Olvass idézeteket és verseket

Fedezd fel ismert emberek hogyan gondolkodnak a békéről

Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.
És minden dolgok mélyén béke él, És minden tájak éjén csend lakik, S a végtelenség összhangot zenél, S örök valók csupán mély álmaink. És minden bánat lassan béke lesz, És mindenik gyötrődés győzelem, S a kínok kínja, mely vérig sebez, Segít túllátni a szűk életen. Testvéreim: a boldogság örök, S e tájon mind elmúló, ami jó, S az élet, a...

Wass Albert

2023.01.12
Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akinek dolgozni kellett volna, és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Akár megnyerik, akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet.

Soltész Ian

2023.01.12
Ha nyugalmat és békét szeretnék látni a világban, ahhoz először is magamban kell nyugalmat és békét teremtenem.