Idézetek és versek

Fedezd fel, ismert emberek hogyan gondolkodnak a békéről

A szavakkal néha azt is el lehet érni, amit karddal nem.

George R. R. Martin

Hallasd a hangod

Fontos, hogy ismert emberek is beszéljenek a békéről, mert ők jelentős befolyással lehetnek tömegekre és a közvéleményre egyaránt, ezáltal inspirálhatnak másokat is erre. Ha híres személyek nyilvánosan kommunikálnak a béke fontosságáról és tenni is próbálnak érte, ez segíthet az emberekben a béke iránti elköteleződést és a cselekvésre való hajlandóságot elérni. Ezen emberek által képviselt üzeneteknek így nagyobb esélyük van elérni tömegeket, ezáltal nagymértékben hozzájárulhatnak a béke eléréséhez. 

A te szavad is számít

Érdekel minket és másokat is, hogy mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban.

Inspirálódj az itt összegyűjtött idézetekből és versekből és oszd meg saját gondolataid velünk te is - akár mélyreható, akár filozófiai, akár csak ki szeretnéd írni magadból érzéseid, megosztanád az álláspontod, mi szívesen fogadjuk!

Légy részese a közösségnek ezáltal és tegyél te is a békéért!

Sri Chinmoy

2022.12.08
Az emberiségnek békére van szüksége. De hol a béke? A szeretetben. S hol a szeretet? Az élet elfogadásában. És az öntúlszárnyalásban.

Dés László

2022.12.08
Ahogy múlik az ég, ahogy fölkel a nap, A gyűlölet végre a múltra marad, És a fák, a vizek, és a tétova szél, S a néma hegyoldal is újra beszél.
Te tünde fény! futó reménység vagy te, forgó századoknak ritka éke: zengő szavakkal s egyre lelkesebben szóltam hozzád könnyűléptű béke!

Uesiba Morihei

2022.12.08
Az igazi harcos mindig három fegyverrel rendelkezik: a békesség ragyogó kardjával; a bátorság, bölcsesség és barátság tükrével; valamint a felvilágosodás értékes drágakövével.

Mahatma Gandhi

2022.12.08
Az erőszaknélküliség a tökély egyik állapota. Jelenti a célt, amely felé az emberiség természettől fogva, ha talán öntudatlanul is, halad.

Martin Luther

2022.12.08
A béke fontosabb minden igazságnál; és a béke nem az igazságért van, hanem az igazság van a békéért.
Az erőszak pusztító mérgének egyetlen ellenmérge, ha békét találsz magadban. Nehéz hozzájutni, de megéri a fáradságot.

Zahi Hawass

2022.12.08
Háború kirobbantására, azt hiszem, mindenki képes, ám aki megtalálja a módját a béke megteremtésének, az mindenképpen tiszteletet érdemel.
A béke nem olyasmi, amit felfoghatunk az elménkkel, hanem meg kell tapasztalnunk a szívünkben. Amint meg szeretnéd ragadni, elszáll; amint le akarod írni szavakkal, rögtön tovaszáll, akár a szél. Mégis mindenki érezte már valahol a valóságosságát, tapasztalta csábító illatát.
Ó bárcsak jönne el, Bárcsak jönne el az a nap, Amikor gyártanak mindenhol, mindenkor, Fegyver helyet kapákat!
Nem mérlegelem az árat, hiszen az árat soha nem mérlegeli az ember, ha a békéjét akarja megszerezni.
Írj nekünk te is

Neked miért fontos, hogy béke legyen? 

Mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban?

Olvass további inspiráló gondolatokat

Fedezd fel, mit mondtak mozgalmunk tagjai a békéről

Béke legyen lent a Földön, ne zúgjanak a fegyverek, az emberek békében szeressenek!
Legyen béke a világon, hogy minden gyermek boldogan mosolyogjon, játsszon, tanuljon.
Szomorúsággal tölt el, hogy két testvérnépet lehetett ilyen ördögi módon egymás meggyilkolására rávenni. Nagyon sajnálom az egyszerű ukrán embereket, hogy nem veszik észre, hogy a különböző országok vezetői, akik fegyvert küldenek nekik, azzal áltatják őket, hogy ők hősök szerintem ők áldozatok akiket mások érdekeiért feláldoznak.
A béke az emberek lételeme! Vesszen a zsarnok! Már őseim is a békét szolgáltak!