Blog

A Békéért Küzdő Írók világnapja minden évben március 3-án, azaz a mai napon van. Az ünnepet a Nemzetközi PEN Klub, az irodalom különböző műfajaira szakosodott hivatásos írókat tömörítő világszervezet kezdeményezte 1986-ban, hogy felhívják a figyelmet a háború veszélyeire és az ezzel járó embertelenségre. Az irodalmi tevékenységükkel kívánnak hatást...

Ez a 91 perces dokumentum játékfilm egy rendkívül kényes témát, a 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátumot, ezáltal történelmi Magyarország feldarabolását dolgozza fel. Azonban nem a következményekre és a heves vitákra fókuszál, amiket kiváltott, hanem a magyar delegáció munkájára.

A mai modern korban a világbéke gondolata nehéznek vagy irreálisnak tűnhet, de sokan még mindig reménykednek abban, hogy a történelemben eljön az az idő, amikor a Földön élő emberek békében élhetnek egymás mellett.

Mi a béke?

2022.11.17

A béke egy harmonikus állapot, amely jellemzője a békés megoldásokat javasló, erőszak és félelem nélküli élet. A világbéke a minden nemzet és ember között létező békés állapot, amely a boldogság és szabadság ideáljának megtestesülése.

Az utóbbi évtizedek történései oda vezettek, hogy a Föld lakosságának nagy része aggodalommal, félve tekint a jövőre, általános a bizonytalanságérzet és szorongás lett úrrá a többségükön.

Az elmúlt évek során a világ számos kihívással szembesült, és a konfliktusok és feszültségek a nemzetek között csak tovább erősödtek. Azonban fontos megérteni, hogy mindannyiunknak van szerepe az erőszak visszaszorításában és a béke megteremtésében. Az egyik módja ennek a közösségépítés, amely lehetővé teszi a különböző emberek nézeteinek...

Nézd meg hogyan teszünk a békéért

Olvasd el mozgalmunk kiáltványát és tudd meg mik a céljaink és hogyan kívánjuk elérni őket!

Az utóbbi évtizedek történései oda vezettek, hogy a Föld lakosságának nagy része aggodalommal, félve tekint a jövőre, általános a bizonytalanságérzet és szorongás lett úrrá a többségükön.

A belső békét, a magunkkal kapcsolatos elégedettséget saját magunk és mások megértésével, elfogadásával lehet elérni.

Ha az emberek többsége nyugodt, elfogadó, másokat támogató kommunikációt folytat, az ellensúlyozhatja, sőt csökkentheti azon kevesek hatását, akiknek célja az ellenségesség és a félelem terjesztése és fenntartása.