Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kérdésed van?

Kérdezz tőlünk bármit, szívesen válaszolunk!

Írj nekünk

Neked miért fontos, hogy béke legyen? Mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban?

Iratkozz fel

Ha szimpatikus, amit el szeretnénk érni, iratkozz fel hamarosan induló hírlevelünkre, tarts velünk és értesülj elsőként újdonságainkról!

Olvass bele blogunkba is

Itt mindent megtalálsz, ami a béke témaköréhez kapcsolódik!

A Békéért Küzdő Írók világnapja minden évben március 3-án, azaz a mai napon van. Az ünnepet a Nemzetközi PEN Klub, az irodalom különböző műfajaira szakosodott hivatásos írókat tömörítő világszervezet kezdeményezte 1986-ban, hogy felhívják a figyelmet a háború veszélyeire és az ezzel járó embertelenségre. Az irodalmi tevékenységükkel kívánnak hatást...

Ez a 91 perces dokumentum játékfilm egy rendkívül kényes témát, a 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátumot, ezáltal történelmi Magyarország feldarabolását dolgozza fel. Azonban nem a következményekre és a heves vitákra fókuszál, amiket kiváltott, hanem a magyar delegáció munkájára.

A mai modern korban a világbéke gondolata nehéznek vagy irreálisnak tűnhet, de sokan még mindig reménykednek abban, hogy a történelemben eljön az az idő, amikor a Földön élő emberek békében élhetnek egymás mellett.

Mi a béke?

2022.11.17

A béke egy harmonikus állapot, amely jellemzője a békés megoldásokat javasló, erőszak és félelem nélküli élet. A világbéke a minden nemzet és ember között létező békés állapot, amely a boldogság és szabadság ideáljának megtestesülése.