Idézetek és versek

Fedezd fel, ismert emberek hogyan gondolkodnak a békéről

A szavakkal néha azt is el lehet érni, amit karddal nem.

George R. R. Martin

Hallasd a hangod

Fontos, hogy ismert emberek is beszéljenek a békéről, mert ők jelentős befolyással lehetnek tömegekre és a közvéleményre egyaránt, ezáltal inspirálhatnak másokat is erre. Ha híres személyek nyilvánosan kommunikálnak a béke fontosságáról és tenni is próbálnak érte, ez segíthet az emberekben a béke iránti elköteleződést és a cselekvésre való hajlandóságot elérni. Ezen emberek által képviselt üzeneteknek így nagyobb esélyük van elérni tömegeket, ezáltal nagymértékben hozzájárulhatnak a béke eléréséhez. 

A te szavad is számít

Érdekel minket és másokat is, hogy mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban.

Inspirálódj az itt összegyűjtött idézetekből és versekből és oszd meg saját gondolataid velünk te is - akár mélyreható, akár filozófiai, akár csak ki szeretnéd írni magadból érzéseid, megosztanád az álláspontod, mi szívesen fogadjuk!

Légy részese a közösségnek ezáltal és tegyél te is a békéért!

Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.
És minden dolgok mélyén béke él, És minden tájak éjén csend lakik, S a végtelenség összhangot zenél, S örök valók csupán mély álmaink. És minden bánat lassan béke lesz, És mindenik gyötrődés győzelem, S a kínok kínja, mely vérig sebez, Segít túllátni a szűk életen. Testvéreim: a boldogság örök, S e tájon mind elmúló, ami jó, S az élet, a...

Wass Albert

2023.01.12
Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akinek dolgozni kellett volna, és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Akár megnyerik, akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet.

Soltész Ian

2023.01.12
Ha nyugalmat és békét szeretnék látni a világban, ahhoz először is magamban kell nyugalmat és békét teremtenem.

Juhász Gyula

2023.01.12
Én úgy szeretném, ha a szeretet, a boldogság, a béke fénye égne mindenki lelkében.
Amikor az emberek gyűlölködnek, ne hallgasd végig gyűlölködésük okainak hülye felsorolását. Úgy építették gyűlöletüket, mint valami templomot, ugyanazokból a kövekből, amelyekből a szeretetet is felépíthették volna.

Nikola Tesla

2023.01.12
Ha azt a mennyiségű gyűlöletet, amelyek az emberek táplálnak, át lehetne alakítani elektromossággá, bevilágítaná az egész világot.
Sokat szenved a világ. Nem csupán a rossz emberek erőszakosságától, hanem a jó emberek hallgatásától is.
Büszke vagyok a tényre, hogy soha nem találtam fel gyilkos fegyvereket.
Egyetlen forradalom lehet eredményes: próbáljunk megjavulni abban a reményben, hogy mások is ezt teszik. Akkor valóban jobb lesz a világ.

Cozombolis

2022.12.08
Fogadj el mindenkit, Szeress úgy mindenkit, Mintha a testvéred volna, És akkor nem lesz több bomba.

Wass Albert

2022.12.08
Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.
Írj nekünk te is

Neked miért fontos, hogy béke legyen? 

Mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban?

Olvass további inspiráló gondolatokat

Fedezd fel, mit mondtak mozgalmunk tagjai a békéről

Béke legyen lent a Földön, ne zúgjanak a fegyverek, az emberek békében szeressenek!
Legyen béke a világon, hogy minden gyermek boldogan mosolyogjon, játsszon, tanuljon.
Szomorúsággal tölt el, hogy két testvérnépet lehetett ilyen ördögi módon egymás meggyilkolására rávenni. Nagyon sajnálom az egyszerű ukrán embereket, hogy nem veszik észre, hogy a különböző országok vezetői, akik fegyvert küldenek nekik, azzal áltatják őket, hogy ők hősök szerintem ők áldozatok akiket mások érdekeiért feláldoznak.
A béke az emberek lételeme! Vesszen a zsarnok! Már őseim is a békét szolgáltak!