Alapelveink és viselkedésünk

2022.11.23

Ha az emberek többsége nyugodt, elfogadó, másokat támogató kommunikációt folytat, az ellensúlyozhatja, sőt csökkentheti azon kevesek hatását, akiknek célja az ellenségesség és a félelem terjesztése és fenntartása. 

Az ideális állapot a béke

A béke az emberek olyan nyugalmas egymást támogató, jóhiszemű együttélése, mely mentes a tömeges ellenségeskedésektől, zavargásoktól és háborúktól. Minden ember boldogságra vágyik. A boldogság előfeltétele a béke, a béke ad esélyt a boldogságra. A béke megrontója az ellenségeskedés. Az ellenségeskedés legdurvább és legesztelenebb formája a háború. Az ellenségeskedést csak békés úton lehet átváltoztatni támogató együttéléssé.

Így érjük el a békét

A békét azzal lehet elérni, ha békésen, sokszor és tömegesen kifejezzük azt a szándékunkat, hogy békét szeretnénk. Ily módon van lehetősége annak, hogy változást érjünk el azoknál, akik ellenségeskednek. A nyugodt, elfogadó, másokat támogató kommunikáció békét teremt. 

Tagjaink a környezettel, a mozgalom tagjaival és a mozgalomban részt nem vevő emberekkel is megértően, ellenséges, cinikus és negatív érzelmek nélkül kommunikálnak.

Tudatosan a békéért

Tisztában vagyunk azzal, hogy a kialakult környezeti, társadalmi helyzetben könnyű akaratlanul is olyan cselekedeteket tenni, melyek mások számára kellemetlenek, bántók és rossz érzést keltők lehetnek. Hiszünk abban, ha egy ember szándékában áll és kellő körültekintéssel jár el, képes lehet cselekedetei esetleges negatív hatásait csökkenteni.

Fejleszd magad a béke érdekében

Elvárjuk, hogy bármely feszült helyzetben tanúsítsatok önfegyelmet és tudatosan törekedjetek arra, hogy ne erősítsetek rossz érzéseket se magatokban, se másokban.

Bátorítunk titeket, hogy tegyetek szert nagyobb tudásra az önismeret, az emberismeret és a társadalomismeret területén az általatok hatékonynak tartott módszerek tanulmányozásával, és ezeknek a tanoknak a gyakorlatban használható ismereteinek elsajátításával, valamint mindennapi alkalmazásával.

A mozgalomban, annak felületein, rendezvényein való részvétel és nyilatkozás kapcsán az érdeklődő elfogadja mozgalmunk alapelveit és szabályait, nem sérti azokat.