A békéről mondtátok

Fedezd fel, mit mondtak a mozgalom tagjai a békéről

A szavakkal néha azt is el lehet érni, amit karddal nem.

George R. R. Martin

Tudatosan kommunikálj

Az egymással való kommunikációnk és a tetteink is nagymértékben befolyásolják a béke állapotát a világban. Ha folyamatosan kinyilvánítjuk véleményünk a békéről és próbálunk tenni érte, hogy kifejezzük a béke iránti vágyunk, akkor megteremthetjük azt a társadalmi és politikai környezetet, amely elősegíti a konfliktusok megoldását és a békés együttélést. Emellett, ha kellőképpen tájékozottak és érzékenyek vagyunk ebben a komoly témában, akkor képesek leszünk felismerni és elkerülni a konfliktusokat, valamint előmozdítani a békés megoldásokat ezek esetén. Az egyének aktív részvétele a béke építésében tehát kulcsfontosságú egy békés és biztonságos világ megteremtéséhez. 

A te szavad is számít

Érdekel minket és másokat is, hogy mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban. 

Inspirálódj az itt összegyűjtött gondolatokból, amiket mozgalmunk tagjai írtak, és oszd meg saját gondolataid velünk te is - akár mélyreható, akár filozófiai, akár csak ki szeretnéd írni magadból érzéseid, megosztanád az álláspontod, mi szívesen fogadjuk!

Légy részese a közösségnek ezáltal és tegyél te is a békéért!

Meli gondolata

2023.01.12
Szívemből kívánom, hogy vége legyen a háborúnak. Legyen béke a világban!
Békében és boldogságban szeretném felnevelni a gyermekeim és és később az unokáim is.
Sok ember vágya.. Sokan szeretnék elérni a békét. Valamint sokan csak mondják, úgy érzik nincs erejük. Pedig a szó teremtő erő! Vannak, akiknek a feladata a béke óvása. Ők nehezen haladnak. A szó támogató erő! Támogassuk őket szóval, a figyelem felkeltésével! S azzal a hittel, ami bennünket is éltet!
Nagyon jó lenne, ha az egész világon Béke és szeretet lenne! Minden ember erre vágyik!
Nagy, üres gondolatok helyett a béke elérését sokban segítené az embertársak közötti tisztelet, tolerancia, támogatás, türelem, azaz a 4T. Sok más is, de ezek azok, amik semennyibe sem kerülnek, és mindannyiunk számára egy kevés tudatos odafigyeléssel megtehetők.
Békét, biztonságot a családoknak, a nemzetnek, Ukrajnának, a világnak. Szerintem minden jó érzésű embernek ez a vágya.
Legyen Béke a világon, csak így lesz miden ember boldog, béke és szeretet, ez amire vágyom.
A befolyásos gazdag emberek és politikusok fejezzék be a hatalom utáni vágyuk miatt tönkre tett emberek elleni tevékenységüket!!!! Eleget harácsoltak már!!!! Fordítsák tudásukat és hatalmukat a világbékére!!!! Ámen!

Írj nekünk te is

Neked miért fontos, hogy béke legyen? 

Mit gondolsz arról, hogy nincs béke a világon, milyen érzéssel tölt el, és mik a vágyaid ezzel kapcsolatban?

Olvass idézeteket és verseket

Fedezd fel ismert emberek hogyan gondolkodnak a békéről

Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.
És minden dolgok mélyén béke él, És minden tájak éjén csend lakik, S a végtelenség összhangot zenél, S örök valók csupán mély álmaink. És minden bánat lassan béke lesz, És mindenik gyötrődés győzelem, S a kínok kínja, mely vérig sebez, Segít túllátni a szűk életen. Testvéreim: a boldogság örök, S e tájon mind elmúló, ami jó, S az élet, a...

Wass Albert

2023.01.12
Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akinek dolgozni kellett volna, és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Akár megnyerik, akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet.

Soltész Ian

2023.01.12
Ha nyugalmat és békét szeretnék látni a világban, ahhoz először is magamban kell nyugalmat és békét teremtenem.