Galéria

Velünk tartasz?

Láttad már a legújabb posztjainkat? Itt sosem maradsz le többet róluk!

Az alábbi gombra kattintva meg tudod őket nézni a galériánkban! (A posztokra kattintva azok egy új ablakban, a Facebookon nyílnak meg.)

Olvass a béke szimbólumairól

Mik a béke szimbólumai és hogyan váltak azzá? Itt most mindent megtudhatsz róluk!

V jel

2023.02.09

A V jel ✌ egy kézmozdulat, tenyérrel kifelé, a mutató- és középső ujj nyitott, a többi pedig csukott. A második világháborúban a győzelem jelzésére használták, az 1960-as években pedig az Egyesült Államokban a vietnami háború elleni aktivisták és az azt követő háborúellenes tüntetéseken a béke jeleként vették át a gesztust.

Békejel

2023.02.09

A békejel, amely a béke, szeretet, harmónia és háborúellenesség szimbóluma, valójában sötétebb eredettel rendelkezik. Az eredeti jelentést egy brit művész adta, aki kétségbeesését akarta szimbolizálni, amely elfogta a körülötte lévő világ láttán. A békejel két katonai jelzés összeolvadásából született, amelyekhez a művész katonai zászlójelekből...

Olajág

2022.11.28

Az olajágat Görögországban az engedékenység gesztusaként, vagy a béke szimbólumaként adják át a vendégeknek és a barátoknak, a hétköznapi életben. A legtöbb országban ma is a béke szimbóluma.

Békegalamb

2022.11.28

A galamb békeszimbólumként való használata a kereszténység korai időszakából származik, amikor a keresztséget egy olajágat csőrében tartó galambbal ábrázolták, és ezt a sírköveken is megjelenítették.